Шиърър нападна Сари


Н. Гавазов

Шиърър нападна Сари

Бившият нападател на националния отбор на Англия Алън Шиърър е убеден, че наставникът на Челси Маурицио Сари не използва по предназначение таланта на Нголо Канте.

След като застана начело на "сините" през миналото лято, Сари незабавно постави Жоржиньо в опорната зона, а на Канте възложи по-атакуващи функции.

Жоржиньо се прояви от към най-добрата си страна, когато става дума за раздаване на пасове и начало на атаките, но играчът от националния отбор на Италия не впечатлява като полузащитник-разрушител и това се доказва от съботната загуба с 3:1 от Тотнъм.

Във връзка с това Шиърър не разбира защо Сари не иска да провери Канте в обичайната му позиция.

"Аз съм малко объркан, защо Маурицио Сари не използва Нголо канте пред четирима от защитниците си. Без това малко френско  динамо, който почиства зад съотборниците си, преследва противника с топката, а централните защитници на Челси Дейвид Луис и Антонио Рюдигер стават твърде уязвими - това оказа опустошителен ефект срещу "шпорите" в събота вечер.

Лестър спечели титлата, когато техните централни защитници бяха Уес Морган и Робърт Хут. Достойни защитници, но никой от тях няма висока скорост. Но техните недостатъци бяха с лихва покривани от Канте - най-добрият опорен полузащитник в света, който даже няма равен на себе си. Жоржиньо  не отговаря на нивото му.

Канте напразно бе използван там, където игра срещу "шпорите" - по-високо и малко надясно. Но той не е атакуващ полузащитник.

Знам, че Сари работи с Жоржиньо в Наполи и той му се доверява като защитник, но Жоржиньо бе ужасен на "Уембли".

  Сподели
433