Почетино: Идва тежка програма и контузии


И. Ангелов

Почетино: Идва тежка програма и контузии

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино сподели, че е притеснен от идващия наситен график, тъй като прекаленото много работа от играчите му ще причини допълнителни травми и умора в тима. Тотнъм идва от националната пауза за среща с Челси в събота, преди мач с Интер през седмицата и визита на Арсенал другия уикенд. Тотнъм ще играе през седмицата и уикендите до 1 януари 2019.

"Днес технологиите, спортните науки и медицинските екипи са фантастични. Но ние натискаме играчите до лимита. Границата между това да се контузиш и да останеш здрав е толкова тънка. Ние не осъзнаваме, че си играем със здравето на играчите.

"Те са хора, те са млади, трябва и да се наслаждават на живота, също. Трябва да имат енергия за семействата си, децата, гаджетата - и тези, които нямат приятелки трябва да има как да намерят такива. Трябва да внимаваме. Аз зная, че бизнесът днес е луд и това не е лесно за разбиране. Разбира се, това ме притеснява. Ние ще завършим лигата на 12-ти май и искаме да сме на финали във ФА Къп и Шампионска лига.

"Можем да контролираме само работата тук обаче. Но септември, октомври и ноември играчите напускат за по 15 дни с националите. След това те се връщат и се вълнуват за тренировките, но те трябва и да почиват. Ние се грижим много за тях, но в края идва турнира, а той не те чака. А кой плаща накрая? Клуба."

  Сподели
467