Директор: Емери ще донесе успехи на Арсенал


И. Ангелов

Директор: Емери ще донесе успехи на Арсенал

Ръководството на Арсенал е убедено, че клубът навлиза в своята нова ера на успехи при управлението на Унай Емери. Бившият бос на Севиля и ПСЖ наследи Арсен Венгер в началото на сезона, а тимът прави обещаващ старт. В момента "артилеристите" са на пето място във Висшата лига, на 8 точки от лидера Манчестър Сити.

"Няма да е лесно, но аз абсолютно, на 100% вярвам, че Арсенал ще се върне където му е мястото", започна Изпълнителният директор Винай Венкатешам пред Independent.

"Първата крачка е да се върнем в Шампионска лига и след това да сме конкурентни. Тогава ще започнем да печелим трофеи, най-големите. Аз мисля, че ще можем да направим това. Но аз знам, че ще е много трудно и това не е лесна задача в тази среда.

"Енергията на Емери е абсолютно невероятна. Аз си спомням, че на първата си пресконференция едното нещо, което той обеща на феновете бе, че ще работи здраво. Очевидно всеки го взе за клиширан коментар, но той винаги работи - работната му етика е невероятна. 

"Когато си на този дълъг полет от източна Европа към дома след мач в Лига Европа, и всички се опитват да спят, той е там, гледа мача отново, анализира. Постоянно, без значение часа. Неговата енергия и страст е заразна."

Арсенал се връща във Висшата лига в неделя с мач срещу Борнемут.

  Сподели
430