Джака: Емери е изрод


И. Ангелов

Джака: Емери е изрод

Полузащитникът на Арсенал Гранит Шака вярва, че той се намира в най-добрата си форма от пристигането в отбора на "артилеристите" и това може да се припише като заслуга на новия мениджър Унай Емери. Шака пристигна през 2016-та година за 40 милиона лири след добър период в Борусия Мьонхенгладбах.

"Това определено е най-добрият ми сезон. Без съмнение, мисля, че направих крачка напред. Сега се чувствам и най-добре в Арсенал от пристигането си, а треньорът има голямо влияние. Той ни подготвя и всички имаме план. Знаем какво и как да направим с топката и без нея. Знаем къде и кога трябва да застанем.

"Емери е като Лусиен Фавр от Гладбах. Той е изрод, който те натиска напред и назад, 10 пъти, докато всички разберат. Аз не съм имал контакт с Емери до този период след Световното. Когато се върнах на тренировки, първото, което той ми каза е: 'Гранит, ти си един от петимата ми капитани'.

"Аз съм в един от топ 10 отборите в света, а това те прави горд и ти дава самочувствие. Беше страхотно да продължа договора си до 2023-та. За мен това е знак, че съм оценен. Аз знам, че съм важен за клуба."

  Сподели
471