Инс: В Юнайтед трябва да разберат, колко много са изостанали от Сити


Н. Гавазов

Инс: В Юнайтед трябва да разберат, колко много са изостанали от Сити

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Пол Инс е на мнение, че "червените дяволи" недостатъчно добре са работили на трансферния пазар, за да претендират за спечелване на Висшата лига на Англия.

След напускането на Сър Алекс през 2013 година Юнайтед все още не може да заяви себе си като реален претендент за титлата, даже и през миналия сезон, в който завърши на второ място в класирането на Висшата лига на Англия.

През сегашната кампания нещата с отбора от "Олд Трафорд" изглеждат още по катастрофални - само за 12 мача Юнайтед вече се намира на 12 точки от лидера Манчестър Сити и само лаик може да смята "червените дяволи" за претендент за детрониране на градския съперник.

Инс е на мнение, че Жозе Моуриньо и Ед Удуърд не са се справили както трябва на трансферния пазар през лятото.

"Работата е, че селекционната дейност на Юнайтед не е толкова добра както тази при Сити. Парите също не могат да бъдат оправдание - ще излъжем, ако кажем, че Жозе Моуриньо не е имал на разположение милиони за харчене.

Всеки футболист на Сити знае своята роля на терена и с лекота може да играе за всеки отбор в Лигата. А Фернандиньо за мен е най-добрият опорен полузащитник в света. Хората се възхищават на Нголо Канте, но лично за мен Фернандиньо няма равен.

Факт е, че Юнайтед изостава от Сити с няколко години. Те трябва да осъзнаят колко голяма е дистанцията между тях. Времената се менят. Моуриньо трябва да се опита да съкрати дистанцията между двата отбора, но честно казано, аз не мисля, че той е способен на това", заяви Инс.

  Сподели
476