Гуардиола: И другите четири отбора имат шансове за титлата


Н. Гавазов

Гуардиола: И другите четири отбора имат шансове за титлата

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че победата в дербито над Манчестър Юнайтед има неголямо значение и четиримата конкуренти все още могат да оставят "гражданите" без титла във Висшата лига на Англия.

След 12 изиграни кръга Сити остана едноличен лидер в класирането на Висшата лига, след като удържа уверена победа с 3:1 над "червените дяволи". Резултатите и играта на "гражданите" предизвикват голямо впечатление, но първите пет отбора се намират на разстояние от осем точки, а това кара Пеп да бъде внимателен. Испанецът, коментирайки мача с Юнайтед,  призовава да не бъде отписван никой от сметките.

"Заслужихме победата. Може би през първото полувреме се страхувахме да тръгнем напред, но футболът е игра, а ние не искахме да губим топката. Не искахме да атакуваме, а Юнайтед отлично се бранеше. Играта стана по-открита след почивката. Ние започнахме да намираме повече свободни зони и показахме добра игра в мач с топ отбор. Много искахме добре да се представим пред собствените фенове, знаем колко важно е това. Всичко се получи, а голът на Серхио Агуеро много ни помогна. Юнайтед има страхотно качество на състава. Не им трябва много, за да накажат всеки един съперник", заяви Гуардиола.

"Борбата за титлата? Мисля, че сега Манчестър Сити, Ливърпул, Челси и даже Арсенал с Тотнъм притежават това количество точки, което може да им позволи да станат шампиони. Сити не е единственият кандидат за титлата. Имаме преимущество от само две точки.

През миналия сезон не взехме точка на "Анфийлд", но сега направихме равен. През миналия сезон загубихме от Юнайтед тук, но сега победихме. Това е добре. Проведохме четири мача срещу други претенденти, включително и три като гости.

За нас е важно да бъдем стабилни и в голяма част от случаите играем добре, но аз продължавам да виждам много неща, които сме в състояние да подобрим.

Сега е ноември. Само ноември. Пред нас има много мачове, още не е завършила първата част от сезона, във футбола могат да се случат много неща", каза още испанецът.

  Сподели
439