Стърлинг подписа нов договор със Сити


Н. Гавазов

Стърлинг подписа нов договор със Сити

Крилото Рахим Стърлинг подписа нов договор с Манчестър Сити, който има юридическа стойност до лятото на 2023 година. През миналото лято се появиха слухове, че "гражданите" могат да разменят Стърлинг с Алексис Санчес, който тогава играеше за Арсенал. Хосеп Гурдиола обаче блокира тази рокада и даде да се разбере, че врява в Рахим.

Чувствайки доверието на своя мениджър, Стърлинг проведе най-добрия сезон в кариерата. Рахим вкара 23 гола, спечели Висшата лига с Купата на Лигата, а след това замина с националния отбор на Англия за финалите на Световното, където достигна на крача от финала.

23-годишният англичанин започна много убедително и сегашният сезон, отбелязвайки седем гола и пет асстенции в 14 мача. Стърлинг със своята отлична игра и продължилите няколко месеца преговори предизвикаха редица спекулации относно бъдещето си, тъй като предишното съглашение изтичаше в края на следващата кампания.

В крайна сметка Рахим реши да свърже своето бъдеще със Сити. Предполага се, че новият контракт увеличава заплатата на англичанина от 120 на 300 000 паунда на седмица, правейки от него един от най-заплатените футболисти в клуба.

"Радвам се, че подписах нов договор. Постигнах невероятен прогрес тук. От първата минута чувствах, че правя правилен избор, пристигайки тук. Сега жъна плодовете и наистина съм благодарен за това", заяви Стърлинг.

През 2015 година Сити плати на Ливърпул 49 милиона паунда за Рахим. От тогава крилото проведе 155 мача, отбелязвайки 51 гола и 29 асистенции. Играчът облече фланелката на националния отбор на Англия 46 пъти.

  Сподели
413