Сари: Моузес и Дринкуотър не се вписват в стила ми


И. Ангелов

Сари: Моузес и Дринкуотър не се вписват в стила ми

Мениджърът на Челси Маурисио Сари даде обяснение на въпросите защо Дани Дринкуотър и Виктор Моузес внезапно загубиха местата си в отбора при пристигането на италианеца. Моузес бе един от основните играчи на Антонио Конте при спечелването на ФА Къп и лигата, но почти не намира игрови минути този сезон. Дринкуотър не се е появявал от старта на сезона срещу Манчестър Сити в Къмюнити Шийлд и така 35 милионната покупка на Конте от Лестър изглежда няма място в тима.

"Аз мисля, че ситуацията е, че Дринкуотър за мен не е подходящ за полузащита с двама човека. Аз му казах преди два месеца какво мисля. Моузес е по-подходящ в петица, а не като крило или краен защитник. Не знам дали имат бъдеще тук. Те трябва да се подобрят, но характеристиките им са малко различни. 

"До момента използвахме 26 човека в ротация, занапред не знам колко ще ми трябват. Ако погледнем само Висшата лига, използвали сме само 19 човека, но трябва да гледам всички състезания. 90 минути са 90 минути. Трябва да се гледа Купата на лигата, Лига Европа и националния отбор. Когато гледаме декември там ще трябват повече играчи защото във Висшата лига се играе на всеки 3 дни. В Наполи не използвах 26 човека, но избрах така в този клуб.

"В Наполи се искаше само да се спечели Серия А. Само това. Така че атмосферата тук промени избора ми. Там беше ясно. Всеки иска Серия А, а не други състезания. Когато преминах в Наполи разликата беше 24 точки. Съкратих я последния сезон до 4. 

"В Челси мисля, че работим добре. Когато пристигнах тук разликата беше 30 точки. Първата ни работа е да заличим това. Опитваме се. Това е задачата ни в момента, в бъдеще ще видим."

  Сподели
420