Олдридж: Шакири е най-добрият летен трансфер на Ливърпул


Н. Гавазов

Олдридж: Шакири е най-добрият летен трансфер на Ливърпул

Бившият нападател на Ливърпул Джон Олдридж определи крилото Джердан Шакири като най-добрата лятна покупка за мърсисайдския клуб.

"Когато Шакири се появи в мача с Кардиф, играта веднага се промени, ние станахме непредсказуеми. Те успяваха да ни спрат, но след това се появи той и неговата изобретателност, опит, движение и прекрасен пас промениха всичко.

И какъв гол! Швейцарското крило гръмко заяви за себе си в последните мачове, а нивото му на игра може да бъде оценено не по-малко на 8 от 10. Той бе абсолютно великолепен.

Мисля, че покупката на Шакири за 13 милиона паунда е най-добрият трансфер на Клоп през това лято. Всички знаем какви способности има Джердан, но той не ги показваше в Стоук. Той показваше това в националния отбор на Швейцария, а сега го показва в Ливърпул.

Впрочем, Клоп му намери мястото, правейки го свързващото звено между полузащитата и атаката. Алекс Окслейд-Чембърлейн блестящо се справяше с това до травмата. Шакири може да стане играч от огромна важност за нас през този сезон, а е приятно да се гледа неговото майсторство", заяви Олдридж.

  Сподели
442