Венгер: Арсенал може да спечели Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Венгер: Арсенал може да спечели Висшата лига на Англия

Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер заяви, че не зачерква отбора на Унай Емери от числото на претендентите за титлата през този сезон във Висшата лига на Англия. Французинът спечели десет големи трофея за 22 години работа в Арсенал, включително и три титли на Англия. Наследникът на Венгер на мениджърския мостик Унай Емери само може да мечтае за подобно нещо, но стартът на "артилеристите" обнадеждава.

През уикенда Арсенал прекъсна победната си серия от 11 мача във всички съревнования, но лондончани все още нямат загуба в този период и Венгер е на мнение, че тимът на Емери е достатъчно добър, за да се включи в надпреварата за титлата.

"Способен ли е този Арсенал да спечели Висшата лига на Англия? Да, защо не? Ако погледнете миналия ни сезон, ние показвахме шампионски резултати у дома си, защото спечелихме 15 срещи, две загубихме и в две завършихме наравно. Там където не бяхме добре бе формата навън.

Отборът все още е наред с майсторството. През миналата кампания се добрахме до финал в Купата на Лигата и полуфинал в Лига Европа, но не успяхме да ги спечелим. През лятото обаче клубът надгради отбора, укрепи го и за това те имат шансове. Но истината е, че в момента има и други отбори, които изглеждат много силно, за това борбата ще е трудна и оспорвана", заяви Венгер.

  Сподели
558