Менди: Ще дам всичко за Гуардиола


И. Ангелов

Менди: Ще дам всичко за Гуардиола

Левият краен защитник на Манчестър Сити Бенджамин Менди похвали влиянието, което е имал мениджъра Пеп Гуардиола върху играта му, като за благодарност той иска да даде всички сили за бившия бос на Барселона и Байерн Мюнхен. 24-годишният пристигна от Монако през лятото на 2017-та и показа добра форма преди травмата си този сезон.

"Мениджърът направи футбола ни толкова добър. Но той работи постоянно, всеки ден. Аз не мисля, че той спи. Всеки път когато го видиш е футбол, футбол, футбол. Когато говори чувстваш, че обича работата си, обича да работи и да намира решения. Когато го чуеш да говори ти искаш да излезеш и да дадеш всичко на терена за него.

"Не беше лесно да съм извън игра и да гледам мачовете, защото когато гледаш как тимът играе много, много добре, ти искаш да скочиш на терена, но не можеш. Аз бях там на всеки мач и оставах с тима след това, не исках да се прибирам вкъщи. Когато гледаш отстрани също научаваш много, така че аз гледах всяка среща и понякога задавах въпроси на Пеп и Микел Артета и те ми обясняваха работата."

Менди има 4 асистенции в последните си 5 срещи със Сити.

  Сподели
397