Реал Мадрид проявява интерес към Стърлинг


Н. Гавазов

Реал Мадрид проявява интерес към Стърлинг

Реал Мадрид проявява интерес към Рахим Стърлинг след блестящата игра на крилото на Манчестър Сити за националния отбор на Англия в мача с Испания, който се проведе в Севиля по-рано през седмицата, твърдят повечето британски таблоиди.

В понеделник Стърлинг прекъсна своята повече от тригодишна суша в националния отбор, отбелязвайки дубъл срещу испанците, което пък помогна на англичаните да постигнат победа с 3:2 в рамките на Лигата на нациите, нанасяйки първа домакинска загуба на Испания от 15 години.

Сега става известно, че на трибуните на "Бенито Виямарин" са присъствали и представители на Реал Мадрид. Кралския клуб отдавна има интерес към Рахим, който бе свързван с трансфер в Мадрид през 2015 година.

Играта на Стърлинг в Севиля е произвела страхотно впечатление в пратениците на мадридчани и сега действащите победители в Шампионска лига се готвят истински да се включат в борбата за Рахим, чиято ситуация с контрата остава неясна.

В момента англичанинът се приближава към последните 18 месеца от съглашението си с "гражданите", а всички опити за договаряне на нова сделка остават без успех. Ако Сити не успее да постигне успех на този фронт през следващите няколко месеца, тогава шампионите на Англия могат да се замислят за продажба на Рахим.

Отчитайки възрастта на играча, неговото майсторство и натрупан опит, към момента пазарната стойност на Стърлинг е около 100 милиона паунда. Тази цена обаче ще започне стремително да пада с приближаване на края на договора на футболиста.

В момента Рахим получава по 180 000 паунда на седмица. Миналият сезон се получи най-добрият в кариерата на крилото, който вкара 23 гола във всички турнири и помогна на Сити да спечели титлата във Висшата лига на Англия. Сега крилото справедливо иска увеличение на заплата си, но от Сити смятат претенциите на играча за много завишени и не възнамеряват да удовлетворят финансовия му апетит.

  Сподели
501