Азар: Искам да работя с Моуриньо


И. Ангелов

Азар: Искам да работя с Моуриньо

Звездата на Челси Еден Азар обяви, че иска отново да работи с мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Белгиецът игра за португалския наставник в Челси между 2013-2015 година, преди уволнението на Специалния. Азар бе ключов играч за Моуриньо, който спечели тогава Висшата лига и Купата на лигата, като белгиецът вкара 14 гола в лигата и записа 10 асистенции.

"Последният сезон при Моуриньо не беше приятен. Ние не печелехме, настана рутина, тренирахме и тренирахме без удоволствие. Беше най-добре за всички страни това да приключи. Но ако сега ме запитате с кой треньор искам да играя отново, това е Моуриньо.

"Когато резултатите не са добри, той започва да критикува играчите си - знаете това, но трябва да го приемем, това е част от характера му. Ако печелиш, Моуриньо е най-добрият треньор, който можеш да си представиш. Тогава той ти е приятел, можеш да правиш каквото поискаш. Искаш ден за почивка? Той ти дава два. 

"Ако всичко върви, Моуриньо живее с футбола както аз - лесно. Дори имиджа му на дефанзивен треньор не беше лош. Той не е авантюрист като Гуардиола, но в годината когато станахме шампиони ние вкарахме много голове и играхме добре.

"Аз не съжалявам за много неща в кариерата си, но едно от тях е, че не работих повече с Моуриньо в Челси. Имахме отбор, готов за много награди, но тръгнахме по негативен път. В моите 12 години кариера аз имах една лоша година - това беше този половин сезон при Моуриньо, но това беше от части моя вина. 

"След титлата ние попитахме Моуриньо за допълнителна ваканция. Аз бях тотално извън форма на старта на сезона, и запомних това като урок. Така 4 седмици след Световното вече тренирах за Челси."

  Сподели
465