Ибра: Не Моуриньо е проблемът, той ще спечели Висшата лига


И. Ангелов

Ибра: Не Моуриньо е проблемът, той ще спечели Висшата лига

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Златан Ибрахимович сподели мнението си, че мениджърът Жозе Моуриньо е правилният човек за клуба, но той не може да направи чудеса със състав, който не се представя на ниво. В последните седмици португалецът получава критики и се говори за неговото уволнение.

"Аз мисля, че той има уменията да спечели Висшата лига. Аз мисля, че той е правилният мениджър за клуба. Но треньорът е точно толкова добър, колкото неговия отбор, така че той не може да направи чудеса с отбор, който не е достатъчно добър.

"Аз чувствам, че този отбор е добър - той прогресира, подобрява се. Това е третата година на Моуриньо, играчите знаят повече за това как той иска да играят, така че вярвам, че се подобряват. 

"Какво прави Моуриньо специален? На първо място, той е победител - има този манталитет. Той прави всичко за победата. Той познава играта, разчита играта добре. Той манипулира, не играта, а умовете на играчите си. Аз си спомням когато той за първи път пристигна в Интер, той накара всички да дадат 200% - но не за отбора, а за него.

"Това го прави много специален, защото когато се появи на голямата сцена той беше различен. Той не беше класическия треньор. Спомням си при Капело. Капело беше твърд, дисциплина, уважение. Моуриньо доведе нещо друго - характер.Той имаше друг характер, изразяваше се различно."

1504