Голът на Марсиал струва на Юнайтед 8.7 милиона паунда


Н. Гавазов

Голът на Марсиал струва на Юнайтед 8.7 милиона паунда

Манчестър Юнайтед ще трябва да заплати на Монако 8.7 милиона паунда след като нападателят Антони Марсиал отбеляза гол във вратата на Нюкасъл през уикенда. Когато Антони пристигна на "Олд Трафорд" през 2015 година, френският клуб получи за играча базова компенсация в размер на 36 милиона паунда, плюс значителна сума бе предвидена под формата на бонуси.

Един от бонусите предвиждаше Монако да получи сума пари при достигане на Марсиал на отметката от 25 гола във Висшата лига на Англия. Нападателят отбеляза 24-то си попадение още срещу Бърнли на 20 януари.

Очакването на 25-я гол се проточи повече от осем месеца, но след като Марсиал помогна на "червените дяволи" да изтръгнат победата от Нюкасъл, сега Монако ще вземе допълнително 8.7 милиона паунда.

По такъв начин крайната стойност на Марсиал е 44.7 милиона паунда. По всичко изглежда, че тази сума няма да бъде променена, защото условията на другите два бонуса  - за спечелване на "Златната топка" и 25 мача за националния отбор на Франция - Антони няма да може да изпълни до края н сезон 2018/19, както бе уговорено в съглашението между двата клуба.

Освен това, след края на този сезон Монако губи правото да получи процент от следващата продажба на Антони. Според последни данни, Юнайтед се надява да склони 22-годишния французин към подписване на нов договор.

  Сподели
419