Почетино: Тотнъм съществува в друга реалност


Н. Гавазов

Почетино: Тотнъм съществува в друга реалност

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино заяви, че отборът не може да участва в надпреварата за титлата във Висшата лига на Англия със същата концентрация както конкурентите в топ 6. "Шпорите" се оттеглиха за втората международна пауза с изоставане от върха само с две точки, което може да се смята за достоен резултат, отчитайки отсъствието на летни трансфери и влошената ситуация с контузени играчи.

Нещо повече, 18 точки от осем кръга е повторение на най-добрия резултат на Тотнъм по време на участието на отбора във Висшата лига. Почетино обаче продължава да смята, че "шпорите" съществуват в друга реалност, отколкото конкурентите си, тъй като все още се намират в процес на превръщане в голям клуб.  

"Хората говорят прекалено много за Тотнъм. Говорят, че Тотнъм трябва да печели трофеи, за да прибави, но това не е истина. Ние трябва да завършим своя стадион, тренировъчната база, да сформираме отбора, инвестираме в състава, упорито да се трудим и да направим така, че феновете да се чувстват щастливи.

Сами взехме решение да мислим за футбола и за клуба, докато нашите конкуренти могат да мислят само за футбол, съсредоточавайки се върху подобряването на отбора, насочен към победи. В това е огромната разлика между нас и останалите претенденти.

Останалите клубове съществуват в съвършено друга реалност относно нас. Не съм разочарован, просто задачата за спечелване на титлата не е реалистична за нас.

Ние можем да спечелим титлата, но това не е задължително да го направим, в това е разликата. Задължителна титла за отбор, похарчил купчина пари, но това не сме ние. Отчитайки нашите обстоятелства и нашето положение, според мен трябва да бъде организирана забава заради представянето на отбора", заяви Почетино.

  Сподели
477