Юнайтед не може да се договори с Де Хеа


Н. Гавазов

Юнайтед не може да се договори с Де Хеа

Манчестър Юнайтед се сблъска със сериозни проблеми в процеса на съгласуване на новия контракт с вратаря Давид де Хеа. Както е известно, действащото съглашение на титулярния страж на националния отбор на Испания изтича в края на този сезон, но "червените дяволи" запазват за себе си опцията по удължаване на контракта за 12 месеца.

До неотдавна Юнайтед не възнамеряваше да се възползва от тази опция, надявайки се да сключи с Де Хеа нова дългосрочна сделка, но към момента страните са далече от компромис и сега "червените дяволи" ще бъдат принудени да продължат контракта си с Давид до лятото на 2020 година.

Според различни източници, Де Хеа, който ще навърши 28 години през следващия месец, не бърза да свързва бъдещето си с Юнайтед, тъй като възнамерява да се сражава за най-важните трофеи на вътрешната и европейска сцена.

Тимът на Жозе Моуриньо не играе добре на старта на сезона и по всичко изглежда, че трудно ще бъде конкурент в битката за титлата във Висшата лига на Англия, а още по-малко в Шампионска лига. Освен това "червените дяволи" рано отпаднаха в Купата на Лига, след фиаско срещу Дарби Каунти.

Де Хеа има силни съмнения че ще може да реализира амбициите си на "Олд Трафорд" и Юнайтед трябва сериозно да се постарае, за да разсее възникналите съмнения в своя вратар.

Освен това се съобщава, че агентът на играча Жорже Мендеш в петък се е срещнал с босовете на Юнайтед в Лондон, като темата на разговора е била бъдеще на Де Хеа. Това посещение на португалския топ агент не е дало никакъв импулс в преговорите за новия договор на вратаря.

Напомняме, че преди три години Реал Мадрид направи опит да подпише с Де Хеа, но в последния ден за летни трансфери технически проблем попречи на осъществяването на сделката. След това Кралския клуб запази своя интерес към испанеца, но през това лято Реал Мадрид подписа с Тибо Куртоа и повече не се интересува от Де Хеа.

  Сподели
482