Юнайтед уволнява Моуриньо днес


Н. Гавазов

Юнайтед уволнява Моуриньо днес

Манчестър Юнайтед се готви да уволни Жозе Моуриньо от поста мениджър на отбора през този уикенд, независимо от изхода на мача с Нюкасъл от осмия кръг на Висшата лига на Англия. В последно време пресата редовно докладва за конфликти между Моуриньо и футболистите от отбора. Според слуховете, водещите футболисти от отбора окончателно са загубили вяра в Жозе.

Сега става известно, че ръководството на клуба е напълно солидарно с играчите. По-рано се съобщаваше, че португалецът е силно обезпокоен от това, че босовете не го подкрепят в борбата му в съблекалнята. Ситуацията обаче е по-сериозна за Жозе - ръководството на клуба е на мнение, че Моуриньо е преминал всякакви граници и няма връщане назад.

Източникът твърди, че изпълнителният директор Ед Удуърд повече не възнамерява да търпи постоянните жалби на португалския специалист. Моуриньо ще бъде уволнен с компенсация от около 20 милиона паунда, независимо от това как ще завърши мачът с Нюкасъл днес.

Жозе даде пресконференцията си за срещата в петък сутринта и изглеждаше като обречен. По всичко изглежда, че Моуриньо напълно разбира, че ситуацията е изляза извън контрол.

Фаворит за замяна на Жозе остава бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан, но не е изключено Майкъл Карик временно да поеме поста.

Към момента Юнайтед заема десето място в класирането на Висшата лига на Англия и изостава от върха на 9 точки. Освен това "червените дяволи са без победа в четири поредни мача.

  Сподели
527