Рамзи напуска Арсенал като свободен агент


Н. Гавазов

Рамзи напуска Арсенал като свободен агент

Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи ще напусне клуба като свободен агент след края на сезона.

Едва застъпвайки на поста мениджър на отбора, Унай Емери даде да се разбере, че възнамерява да направи от Рамзи централна фигура в своите бъдещи планове и да гради тима около играча от националния отбор на Уелс.

Но отношението на Емери така и не помогна на клуба да направи пробив в преговорите  Аарън за продължаване на контракта, който изтича в края на този сезон.

Според източници, преди няколко седмици на "Емирейтс" са имали усещането, че Рамзи все пак ще свърже бъдещето си с Арсенал, но след това уелсецът рязко променил своето отношение.

Към момента ситуацията изглежда напълно блокирана и Арсенал повече няма да отправя предложения към 27-годишния Рамзи. В северен Лондон са се примирили, че играчът ще напусне клуба.

Според източника, през лятото Арсенал е отклонил предложение от 50 милиона паунда за Рамзи, който бе свързван с интерес от страна на Челси, Манчестър Юнайтед и Лацио. Така в края на сезона Арсенал може да се лиши от играча без да получи каквато и да е компенсация.

Напомняме, че през миналата седмица в пресата се появи информация, че Милан може да се опита да вземе Рамзи. Очаква се, че Иван Газидис ще започне работа в италианския клуб и вероятно това е причината за рязката смяна на позицията на Аарън.

  Сподели
563