Тевес: Шансът да спечеля трофеи със Сити ми върна мотивацията да играя


Н. Гавазов

Тевес: Шансът да спечеля трофеи със Сити ми върна мотивацията да играя

Карлос Тевес призна, че връчването му на капитанската лента на Манчестър Сити, ще му помогне да се възстанови от неразположението след провала на Аржентина на Световното първенство по футбол. Нападателят призна, че той е мислил за отказване след Мондиал 2010, заради разочароващата кампания на отбора там. Въпреки депресията в която е изпаднал, Тевес смята, че възможността за спечелване на трофеи със Сити, както и да бъде капитан на отбора, ще подмладят любовта му към футбола.

"Аз бях много разочарован след Световното първенство, защото смятахме, че можем да постигнем много", заяви Тевес пред The Mirror.

"Загубих мотивация, но сега съм отново щастлив, защото с клуба си имам по-голям шанс да спечеля нещо. Много съм радостен и защото бях избран за новия капитан на отбора. Искам да благодаря на мениджъра си, на играчите и феновете. Всички футболисти тук сме много добри и в крайна сметка знам, че ще постигнем много. Но на никой не е гарантирано мястото, така, че аз ще трябва да работя още по-усърдно", допълва нападателя.

Аржентинецът, който спечели Европейска купа през 2008 година с Юнайтед, не смята също така, че участието му в Лига Европа е отстъпление и е убеден, че Сити ще се отнесе сериозно към предизвикателствата в турнира.

"Всички съревнования са еднакво важни. Сега се надявам да спечеля трофей със Сити, така както го направих вече с Юнайтед", завършва Тевес.

 

  Сподели
97