Клоп: Уау, какъв мениджър е Сари!


И. Ангелов

Клоп: Уау, какъв мениджър е Сари!

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се обяви за привърженик на Маурисио Сари преди двата поредни мача на Ливърпул и Челси в идните дни. В сряда в третия кръг на Купата на лигата "червените" приемат тима на италианеца на "Анфийлд" преди срещата от Висшата лига на "Стамфорд Бридж" в събота. В лигата Челси се намира на 2 точки зад перфектния до момента Ливърпул.

"Това е най-голямата промяна, която виждам в отбор, за толкова кратко време, уау," започна Клоп на пресконференцията си. "Стилът им е напълно различен. Какъв мениджър. Аз съм му фен още откакто гледах отборите му в Наполи. Изключителен футбол, и сега той го постигна с такъв накъсан предсезон заради Световното.

"Еден Азар не беше там, Жиру, Канте. Започна сезона и виждаме мигновени резултати? Цялото ми уважение. Това е добро за гледане. Добра работа до тук."

Клоп настоя, че Челси има място в битката за титлата на Манчестър Сити:

"Хората винаги говорят как всичко е ясно за Манчестър Сити, но напълно забравят за Челси. Този тим е много опитен. Той е печелил титлата. 80% от играчите са я печелили два пъти, те знаят как се прави. Това е наистина силен футболен отбор."

Клоп бе запитан дали има възможностите да се бори с Ливърпул във всичките четири състезания:

"Не съм сигурен, че това е възможно, ако трябва да съм честен. Никой отбор не е печелил всичките четири, нали? По различни причини. Аз мисля, че ФА и Висшата лига се надяват един отбор да не спечели всичко, защото те няма да знаят как да се справят с това. Тогава няма да имаш достатъчно дни за нищо.

"Спомням си в първата година, ако бяхме спечелили във ФА Къп срещу Уест Хем, може би щяхме да играем в понеделник-сряда-петък, или нещо такова. Много смешно. Но утре не е до другите три състезания. Това е едно състезание, не четири. Цялата концентрация ще е над този нормален мач."

  Сподели
418