Манчини: Не отдавам голямо значение на думите на Сър Фъргюсън


Н. Гавазов

Манчини: Не отдавам голямо значение на думите на Сър Фъргюсън

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини заяви, че трансфера на Милнър е последния за клуба през това лято. Според него, няма нужда от привличането на повече нови футболисти и отбора е окомплектован за започналия сезон във Висшата лига на Англия.

"Да, аз мисля, че повече покупки няма нужда да правим. Целите, които си поставихме са изпълнени и отборът е готов за сезона. Що се касае за Милнър, то това е отличен футболист, който е способен да действа на всяка една позиция в центъра на терена. Относно Робиньо, Гивън и Роке Санта Крус ще кажа само, че ще бъда щастлив, ако те останат на Ийстланд и продължа да работя с тях", цитира Eurosport думите на Манчини.

Италианският специалист не пропусна да отвърне и на неотдавнашното изказване на Сър Фъргюсън, в което шотландският специалист заяви, че "клубовете правят самоубийствени разходи и се държат на трансферния пазар като камикадзета". Както е известно, с последната покупка на Милнър разходите на Сити за нови играчи през това лято достигнаха сумата 130 милиона паунда. Това е пет пъти повече от парите, които похарчиха на "Олд Трафорд" за трансфери, но очевидно Манчини не смята, че критиките към него са обосновани.

"Няма да отдам голямо значение на думите на Сър Фъргюсън. Ако имаме нужда от един или друг изпълнител, то за него трябва да платим. Това са законите на пазара. Аз уважавам много Сър Алекс, но нека не забравяме, че в миналото Юнайтед също похарчиха огромни суми за нови футболисти", допълва Манчини.

 

  Сподели
127