Юнайтед обяви рекордни печалби за годината


И. Ангелов

Юнайтед обяви рекордни печалби за годината

Манчестър Юнайтед официално публикува рекордни печалби от 590 милиона лири за изминалата година, като днес на представянето на информацията вице-президентът Ед Удуърд похвали работата на клуба като доказателство за желанието отборът да бъде пример не само на терена, но и извън него.

Повишаването на приходите е благодарение на повишените печалби от права за излъчване през последните 12 месеца, завършили на 30 юни, 2018 г., както и спечеленото второ място във Висшата лига в последния сезон, в сравнение с шестата позиция от предходния.

Малко увеличение се бележи в рекламните приходи (276.1 милиона лири), увеличени със само 1.7 милиона за годината, отчетени преди подписването на отбора това лято с рекламодателите Kohler, Chivas и MoPlay. 

"Всеки в клуба работи неуморно за да добави към 66-те трофея на Манчестър Юнайтед и 25-те на Жозе. Това искат нашите фенове и за това настоява историята ни," започна Удуърд.

"Ние сме отдадени на нашата философия да преплитаме домашния академичен талант с играчите от световна класа и сме горди с това. Отново, както миналата година, ние имахме повече хора от академията с минути на терена, отколкото всеки друг клуб. 

"Увеличените ни приходи демонстрират силната ни дългосрочна финансова стратегия, която ни води във всяка дейност и ни позволява да се борим за топ таланти във все по-конкурентния пазар."

Юнайтед подписа 7 нови спонсорски договора в последните 12 месеца, като в случая с Kohler тимът за първи път в историята си ще има спонсор, поставен на ръкавите на екипите.

  Сподели
429