Жиру подозира, че съперниците са разкрили футбола на Сари


Н. Гавазов

Жиру подозира, че съперниците са разкрили футбола на Сари

Нападателят на Челси Оливие Жиру подозира, че новият стил на неговия отбор повече не е изненадващ за съперниците във Висшата лига на Англия. Напомняме, че преди две години Антонио Конте предизвика истинска революция във Висшата лига на Англия, карайки Челси да играе по системата 3-4-3. Съперниците се оказаха неподготвени за това, но след това започнаха да копират футбола на Конте.

Силно се промени играта на Челси и с назначаването на Сари. "Сините" започнаха повече да атакуват и да използват висока преса, залагайки на Жоржиньо и Еден Азар. След равенството с Уест Хем обаче Жиру е на мнение, че отборът много бързо е станал предсказуем и вече се нужда е от по-разнообразен стил.

"Винаги искам да отправя разочарованието в позитивно русло преди следващия мач. Сега трябва да видим, какво не се случи както трябва в тази среща. Можехме да победим, независимо от това, че не играхме достатъчно добре.

Разстроени сме от загубата на двете точки, а Уест Хем е щастлив с постигнатото равенство. През следващия уикенд ни очаква важен мач, а ние искаме да покажем своята сила и характер. Не говоря за тактически проблем, но ние играчите трябва по-добре да знаем, как трябва да действаме, за да създадем трудности на съперника.

Понякога бързахме и не бяхме търпеливи. Може би ни липсваше скорост. Сега нашите съперници започват добре да изучават стила на Челси и ние ще трябва да предложим нещо друго, да опитаме друго на терена.

Това е труден момент, но именно в такива ситуации се проявява мъжество. Ние трябва да покажем силата на своя характер и реакцията в следващия мач. Срещу Уест Хем не успяхме в търсенето на пътя към чуждата врата. Прекалено много се опитахме да атакуваме през центъра, а трудно се комбинира срещу толкова силна и многобройна отбрана, особено пред наказателното им поле.

Мое би повече трябва да играем през фланговете и повече да използваме остри подавания в наказателното поле. Малко сме разстроени от себе си, но го осъзнаваме и ще работим над това. Искаме по-бързо да се реабилитираме", заяви Жиру.

  Сподели
350