Траоре: Надбягвам Юсеин Болт


И. Ангелов

Траоре: Надбягвам Юсеин Болт

Крилото на Уулвърхенптън Уондърърс Адама Траоре получи високо признание след като бе класиран като най-бързият играч във видео-играта FIFA 19, като при коментиране на това той обяви, че би надбягал дори Юсеин Болт. 

"Хубаво е да си разпознаван във FIFA 19 като най-бързият играч в света. Но Юсеин Болт започна да играе за Сентрал Коуст Маринърс, така че в следващия сезон ще имам конкуренция. Просто помнете, Юсеин не трябва да дриблира с топка докато печели златните си медали.

"Очевидно той ще ме победи на 100 метра спринт. Но на трева, на 30 метра с топка в крака? Аз ще спечеля всеки път това състезание. Съвсем различно е с топка. Аз съм тренирал с експерти-спринтьори много пъти и те са съгласни, че в бягането без топка и с топка са приложими съвсем различни техники на тялото.

"Казаха ми, че не трябва да повдигам коленете си толкова високо защото това не е спринт 100 метра. Обикновено спринтирам 20 до 30 метра, понякога 50 до 60 максимум. Но никой футболист не спринтира до 100. Болт до момента не е трябвало да внимава на всеки 5 метра за да овладее топка."

Траоре има само 90 минути за Уулвс този сезон, но вкара победния гол срещу Уест Хем наскоро във Висшата лига.

  Сподели
470