Мойс: Моят Евертън бе на един трансфер от борбата за титлата


Н. Гавазов

Мойс: Моят Евертън бе на един трансфер от борбата за титлата

Шотландският мениджър Дейвид Мойс заяви, че в периода на неговата работа в Евертън е бил на една покупка от това да стане претендент за титлата във Висшата лига на Англия. Напомняме, че Мойс се трудеше на "Гудисън Парк" от 2002 до 2013 година. Специалистът бе принуден да работи с ограничен бюджет, но това не му попречи шест пъти да завърши в топ 6 на Висшата лига на Англия.

Особено добри бяха "карамелите" в заключителния сезон на Мойс, преди заминаването му за Манчестър Юнайтед. Тогава Евертън претърпя само седем загуби. През онзи сезон мърсисайдци вкараха 5 гола и завършиха на десет точки от топ 4. Мойс е убеден, че отборът е можел да участва в шампионската надпревара, ако е закупил топ нападател.

"Трудех се там в продължение на 11 и половина години и мисля, че имахме отличен отбор към края на нашето сътрудничество. Според мен, ние на никого не отстъпвахме. Може би ни липсваше само добър централен нападател, за да станем претенденти за титлата в Лигата. Имахме Микел Артета, Стивън Пиенар, Лейтън Бейнс, Шеймус Коулмън, Силвен Дистен, Фил Ягиелка, а мога да продължа този списък. Това бе великолепен отбор", заяви Мойс.

  Сподели
491