МакМанамън: Стилът на Моуриньо още е ефективен


И. Ангелов

МакМанамън: Стилът на Моуриньо още е ефективен

Бившият полузащитник на Ливърпул Стив МакМанамън сподели мнението си, че методите на работа на Жозе Моуриньо все още са приложими във футбола, като критиките към играчите следва да се приемат от тях. Goal цитира:

"Аз не мисля, че това, което наричат стара школа в мениджмънта, е нещо минало. Но играчите се промениха и може би мениджърите и екипите трябва да се пригодят към това. Футболистите са по-чувствителни, отколкото бяха, няма съмнение в това, но аз все още чувствам, че има място за хокане когато моментът е правилен.

"Виждаме мениджъри като Клоп и Гуардиола и те изглежда са намерили перфектен баланс между това да държат играчите под контрол и да имат добри отношения с тях. Това очевидно е по-лесно когато печелиш в повечето седмици, както видяхме с документалния филм на Ман Сити. 

"Сигурен съм, че Клоп също действа така и играчите на Ливърпул изглежда го приветстват. След това поглеждаме към някой като Моуриньо в Манчестър Юнайтед и той действа малко по-различно. Той е по-отворен към критиките към играчите, но аз нямам проблем с това. Никога не съм имал против мениджърът да ми мрънка и да се кара, стига това да е градивно и в 99% от случаите то е така. Аз знаех, че трябва да се подобря в тези случаи. Знаех, че и колегите и баща ми ще ми кажат кога съм играл лошо. Никога не съм гледал на критиките като нападки."

  Сподели
422