Жозе: На Смолинг не му харесвам само прическата


И. Ангелов

Жозе: На Смолинг не му харесвам само прическата

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо похвали играта на защитника Крис Смолинг, който вкара във вчерашната победа с 2:1 над Уотфорд и прекрати поредицата без грешка на противника от началото на сезона. Португалецът обаче критикува прическата на англичанина пред репортери:

"Той беше добър. В момента единственото нещо, което не му харесвам, е прическата. Но аз не съм никой, за да му казвам това. Но той играе добре, също и Виктор Линдельоф. И повтарям, Маруан Фелаини е наистина важен в трудните мачове, в мачове където сме двама на двама - защото Бърнли и Уотфорд играят с двама мощни нападатели. 

"Те могат да задържат топката, да се включват, добри са във въздуха, физика, умни са, така че тези тримата - Смолинг, Линдельоф и Фелаини бяха важни за нас отново. А когато централен защитник вкара, още по-добре. 

"Ние направихме дефанзивни грешки срещу Брайтън и срещу Тотнъм. Срещу Брайтън не заслужавахме да спечелим, но срещу Тотнъм заслужихме. Но шест гола и защитни грешки, а след това две гостувания на трудни места, трудни стадиони, Бърнли, Уотфорд - аз почувствах, че моите централни защитници имаха нужда в този момент от някой да ги подкрепи и да им даде една физическа стена. Но Маруан ни дава повече от това. Той ни дава и това, но и качество, прост футбол. Той играе просто. Просто и добре. Така че аз съм щастлив. Щастлив съм с Маруан."

  Сподели
443