Ливърпул надви Тотнъм в Лондон


И. Ангелов

Ливърпул надви Тотнъм в Лондон

Тотнъм посрещна Ливърпул на своя "Уайт Харт Лейн" в срещата от петия кръг на английската Висша лига. Днес домакините не се представиха на високо ниво и при наличието на резервния вратар Михаел Ворм тимът загуби с 2:1 след негови грешки и попадения от Вайналдум и Фирмино.

В 39-ата минута днес резултатът бе открит след корнер, при който Ворм не изби добре, топката попадна на главата на Вайналдум за удар, който вратарят можеше да избие, но той предпочете да улови топката и да влети с нея във вратата преди да избие, като технологията на гол-линията отчете на съдията Майкъл Оливър попадение за гостите.

В 49-ата минута гредата спаси Ворм от ново попадение. Минута след това Лукас нацели страничния стълб на Ливърпул при добра ситуация. 

В 56-ата минута обаче Мане навлезе от ляво и пусна успоредна топка за Фирмино, която Фертонген изби в гредата, тя премина през ръцете на Ворм и попадна в нападателя за удар от сантиметри и 2:0. Почетино реагира с представянето на Ламела и Сон в игра, като именно Ламела в 93-ата минута върна гол с прекрасно изпълнение след корнер, при което той овладя на гърди в наказателното поле и стреля от воле.

Така Фирмино сега е изработил 61 (38 гола, 23 асистенции) гола под ръководството на Юрген Клоп - повече от всеки друг играч на Ливърпул от идването на германеца при мърсисайдци.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
603