Клоп помоли Невил да обясни думите си


Н. Гавазов

Клоп помоли Невил да обясни думите си

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп гневно реагира на коментариите на експерта от Sky Sports Гари Невил, който посъветва мърсисайдци са пожертват Шампионска лига заради спечелване на Висшата лига на Англия. Както е известно, тази седмица Невил даде интервю, в което посъветва Ливърпул да хвърли всички сили в борбата за шампионската титла в Англия и да игнорира евротурнирите.

Клоп изобщо не е съгласен с тази позиция и помоли Гари да обясни своите думи.

"Как въобще работи това? Нима не трябва да участваме в Шампионска лига или да пуснем децата там? Гари трябва да дойде при мен и лично да ми обясни как работи това. Как е възможно да се готвиш за мач и да мислиш за следващата среща? Честно казано, не знам какво означава това. Ние играем футбол, това е нашата работа, ние правим всичко по силите си в името на нашата работа, която включва печелене на мачове. Съсредоточаване върху един турнир е възможно само при положение, че си отпаднал или почти отпаднал от друг. Но да планираш отпадане още когато стартираш участието си?

През миналата година ние нямаше как да си позволим това, класирахме се за финала. Не мисля, че на мое място Гари щеше да си каже: "О, четвъртфинал в Шампионска лига? Нека да позволим на Сити да победи".

Не искам да се показвам прекалено груб, защото не знам в какъв контекст той е казал това, но за мен е малко глупаво да седя в офиса и да разсъждавам върху работата на другите хора", заяви Клоп.

Както е известно, след четири изиграни кръга Ливърпул се намира на първо място в класирането на Висшата лига с пълен актив от точки и допуснат само един гол в своята врата. Утре мърсисайдци гостуват на Тотнъм в мач от петия кръг на Премиършип. Що се отнася до Шампионска лига, там "червените" са в група с ПСЖ, Наполи и Цървена звезда. Хората на Клоп ще стартират участието си в турнира като домакини на френския първенец във вторник, 18 септември.

  Сподели
508