Шиърър: Рашфорд трябва да напусне Юнайтед


Н. Гавазов

Шиърър: Рашфорд трябва да напусне Юнайтед

Легендарният нападател на Нюкасъл Алън Шиърър е на мнение, че нападателят на националния отбор на Англия Маркус Рашфорд трябва да напусне сегашния си отбор Манчестър Юнайтед, ако иска да постигне прогрес в кариерата.

Както е известно, по-голяма част от специалисти и експерти на Острова смятат Маркус за голям талант и една от изгряващите звезди на английския футбол. Нападателят е част от националния отбор на Англия, за който има 26 мача и 4 гола, а през миналия сезон отбеляза и 13 гола за клубния си тим, въпреки че по-често се появяваше от пейката, отколкото в основния състав.

Рашфорд обаче не се представи на нужното ниво в срещата с Испания през уикенда, която англичаните загубиха с 2:1 - нападателят порази вратата на противника, но също така с лека ръка пропиля и няколко добри възможности за гол. Това доведе до критики към играча от страна медиите, но Шиърър не е изненадан от изявите на Рашфорд и косвено защити нападателя. Легендата е на мнение, че присъствието на футболиста в отбора на Жозе Моуриньо, където играе като крило, спира развитието и той трябва да напусне Манчестър Юнайтед, ако иска да постигне прогрес.

"Аз съм голям фен на Рашфорд. Той отлично избира позиция и постоянно заплашва вратата на съперника. Голът му в мача срещу Испания на "Уембли" е демонстрация на това, което той може и представлява. За съжаление, Маркус изпусна и няколко добри възможности за гол, които можеха да спасят националния от загуба. Положенията не бяха трудни и всеки нападател би трябвало да ги реализира. Но нападател, който редовно играе на тази позиция в клуба. Такъв играч не би си позволил подобно нещо", заяви Шиърър.

"Той е на 20 години, но кога ще настъпи неговото време? Рашфорд няма да стане основен нападател за Юнайтед, докато Ромелу Лукаку продължава да бъде в добра форма. Отборът с Моуриньо няма да играе с двама централни нападателя. Маркус вече достатъчно дълго време играе като изтеглен нападателя. Нужно му е време да се промени. Не отричам, че Манчестър Юнайтед е отличен клуб, но ако Рашфорд иска да стане велик голмайстор, той трябва да напусне "Олд Трафорд", каза още легендата.

  Сподели
415