Кантона: Жозе е грешният човек за Юнайтед, трябва Пеп


И. Ангелов

Кантона: Жозе е грешният човек за Юнайтед, трябва Пеп

Легендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона критикува избора за мениджър в лицето на Жозе Моуриньо. Според бившия нападател Пеп Гуардиола би бил по-добър и е трябвало да бъде назначен преди идването на португалеца. Кантона, който спечели 4 пъти Висшата лига в престоя си в тима, не одобрява стила на игра на Моуриньо.

"Той не е толкова добър. Но сезонът е още в началото, рано е да се каже. Манчестър Юнайтед е страхотен клуб и винаги ще е велик. Ще спечелят трофеи, знам го. Но начинът на игра? Не е добър. Мениджърът ги кара да играят погрешно според феновете. Няма забава, няма креативност.

"Аз харесвам Моуриньо. Той е добър характер, но не е за Юнайтед. Трябва да имат Гуардиола за треньор. Той трябва да е тук, защото прави магия с неговия отбор. Не мога да кажа името на другия отбор. 

"Вижте. Шегувам се с Манчестър Сити, но те играят страхотен футбол. Просто мисля, че Гуардиола е за Юнайтед. Той има духа на Йохан Кройф, играл е при Кройф в Барселона и е научил всичко от него. Той е единственият, който трябва да води Юнайтед. Освен мен. Аз харесвам тази работа. Ако ми се обадят, ще приема. Ще се насладя на това. Те знаят къде съм. Тогава отново ще играем красив футбол.

"Ще е страхотно за феновете, както при Алекс Фъргюсън - той позволяваше на играчите да са креативни, третираше ги индивидуално. Всички се чувствахме специални при него. Всички бяхме обичани. Той винаги ни хвалеше. Добър човек. Добър лидер."

  Сподели
469