Джерард: Ако показваме и в бъдеще този боен дух, то сезонът ще е добър


Н. Гавазов

Джерард: Ако показваме и в бъдеще този боен дух, то сезонът ще е добър

Полузащитникът на Ливърпул Стивън Джерард след равенството с Арсенал 1:1 в среща от 1 кръг на Висшата лига на Англия подкрепи своя вратар Пепе Рейна и допълни, че ако той и съотборниците му показват същия боен дух както в неделя вечер, то сезонът ще бъде успешен.

„За мен Рейна е най-добрия вратар в света. Аз съм уверен, че по време на сезона той ще надмогне смущението си и ще влезе в нормата. Колко пъти при такъв резултат той ни е спасявал и ще продължи да ни спасява, защото е футболист от световна класа", заяви Джерард пред Sky Sports.

"За нас той значи много. Това не е само мое мнение. Не го оправдавам, но просто не му провървя. Освен това слънцето го заслепяваше. Всеки един от отбора игра достойно и може да напусне терена с високо вдигната глава, гордеейки се с това което даде на терена", продължава капитанът на Ливърпул.

„Относно червения картон на Коул мисля, че най- много заслужаваше жълт картон. Не ни провървя, защото заслужавахме максимума от точките. Но аз се гордея с момчетата, които играха великолепно. Арсенал винаги е бил труден съперник, дори когато съставите са равни. А ние играхме с човек по-малко през втората част и се борихме до последно за победата. Оставихме положителни емоции във всички. Ако и в бъдеще покажем този боен дух, то сезонът ще е добър за отбора. Длъжни сме да го правим всяка седмица, а не само срещу Арсенал", завършва Джерард.

 

  Сподели
112