Пикфорд не възнамерява да играе в стила на Алисон


Н. Гавазов

Пикфорд не възнамерява да играе в стила на Алисон

Вратарят на Евертън Джордан Пикфорд заяви, че не възнамерява да подражава на Алисон от Ливърпул и да се опита да играе рисковано. Напомняме, че бразилецът заяви след номера си в мача с Брайтън, че рискът е част от неговата игра. Само седмица след това Алисон бе наказан, получавайки гол в срещата с Лестър.

Пикфорд, който през лятото помогна на националния отбор на Англия да се добере до полуфинал на Световно първенство, не одобрява толкова авантюристична игра и е на мнение, че вратарят трябва да сведе риска до минимум.

"Старая се да избягвам триковете, защото не искам да плащам за това. Това е риск. Добре е, ако се получи, но ако не стане…

Това е стил на игра, а аз мисля, че Ливърпул иска да играе в този стил. Грешките са неизбежни, но за теб е важно да убедиш, че няма да извършиш следващата грешка.

Погледнете Едерсон в Сити. Гуардиола напълно одобрява целеустремеността му към играта с крака, но грешки могат да се случат на всеки участък от терена – просто грешките на вратаря винаги са определящи и за тях винаги се говори.

Що се отнася до мен, аз се старая да не се оказвам в ситуация, в която мога да допусна такава грешка. Не искам да се чувствам прекалено комфортно и да се опитвам да играя като "десетка", заяви Пикфорд.

  Сподели
516