Торейра разказа за ролята на Емери при трансфера в Арсенал


Н. Гавазов

Торейра разказа за ролята на Емери при трансфера в Арсенал

Полузащитникът на Арсенал Лукас Торейра разказа, че мениджърът Унай Емери е изиграл важна роля в неговото решение да се присъедини към "артилеристите" през лятото. На старта на сезона уругваецът губи конкуренцията с Матео Гендузи и Гранит Джака за място в стартовия състав, но е напълно очевидно, че Емери възлага големи надежди на своята най-скъпа покупка.

Увереност относно това дава на Лукас фактът, че испанецът лично е бил заинтересуван от трансфера на играчаот Сампдория. Разговор с Унай е помогнало на Торейра да откаже предложения на други клубове и да вземе решение за своето бъдеще.

"Яснотата за Арсенал се появи преди Световното. Когато се готвех да замина за Мондиал 2018, на мен ми се обади босът. В този момент вече бях разговарял със своя агент, който ми бе казал за варианта с Арсенал и аз бях много щастлив, защото докато играех в Италия не можех и да си представя, че ще се отправя към Висшата лига на Англия.

Освен това имаше слухове за много италиански клубове и това се оказа изненадващо за мен. Но след проведения разговор с боса, аз се почувствах много щастлив и се убедих къде трябва да играя.

Когато заминах за Мондиал 2018, аз вече знаех, че ще премина в Арсенал, независимо какво ще се случи. За това освободих главата си от различни мисли, а това ми помогна отлично да се представя на Световното", заяви Торейра.

  Сподели
416