Шмайхел: Юнайтед трябва да даде време на Моуриньо


Н. Гавазов

Шмайхел: Юнайтед трябва да даде време на Моуриньо

Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел е на мнение, че мениджърът Жозе Моуриньо заслужава време и търпение - едва тогава "червените дяволи" ще могат да спечелят Висшата лига на Англия.

Победата с 2:0 над Бърнли през уикенда позволи на Моуриньо леко да облекчи натиска, под който се оказа на старта на сезона. Обстановката на "Олд Трафорд" обаче остава много нестабилна.

Шмайхел, който има на сметката си 398 мача за Юнайтед във всички съревнования, вижда в Моуриньо правилния човек за клуба и вярва, че 55-годишният португалец е способен да изведе "червените дяволи" до титла.

"Той работи във велики клубове. Реал, Интер. Той спечели Шампионска лига с Порто. Три титли с Челси. Той е постигнал толкова много във футбола.

Но Манчестър Юнайтед е друго ниво относно всичко останало заради прекаленото внимание, традиции и история. Това се усеща всеки ден. Ние всеки ден уважаваме своята история и много се гордеем с традициите.

През миналата година завършихме веднага след шампиона и след петото място година по-рано. Веднага попаднахме в Шампионска лига през тази година, а освен това спечелихме Лига Европа и два пъти се класирахме за финал в Купата на Англия.

Това е забележително. Да, ние се стремим към повече, но това са позитивни неща. Когато му дадем време и търпение, когато разберем, че това е период, в който е нужно да се развиваш, тогава можем да спечелим Висшата лига", заяви Шмайхел.

  Сподели
634