Тотнъм разгроми Юнайтед насред "Олд Тафорд"


Н. Гавазов

Тотнъм разгроми Юнайтед насред

Манчестър Юнайтед претърпя домакинска загуба от Тотнъм с 3:0 в мач от третия кръг на Висшата лига на Англия. Така "шпорите" станаха първият лондонски отбор, който постига победа на Театъра на мечтите от четири и половина години.

Първото полувреме с нищо не предвещаваше лондонският ураган, който се разрази над "Олд Трафорд". Напротив, Юнайтед бе по-активният отбор и повече владееше топката, а играчите създадоха повече възможности за отбелязване на гол.

През първите пет минути на мача двата отбора опипваха почвата и се напасваха един към друг. Направи впечатление, че Жозе Моуриньо така подреди хората си, че отчасти успя да изолира фланговете на "шпорите", като особено пострада в това отношение Кириън Трипиер, успешно париран от Люк Шоу. Другото, което направи впечатление бе високата мобилност на играчите от атакуващата линия на "червените дяволи", постоянно сменящи позициите си и търсещи пространства в отбраната на гостите.

Постоянният натиск на домакините доведе и до първата грешка в състава на лондончани. В 16-та минута Дани Роуз върна топката на Уго Лорис, а Ромелу Лукаку прихвана кълбото, премина през вратаря, но не успя да намери мрежата. Три минути по-късно белгиецът стреля опасно, но Лорис изчисти с ръка. Лукаку пропиля още една възможност в средата на полувремето, когато не бе точен с глава.

Първото опасно положение за гостите дойде в края на частта, когато Деле Али нахлу в наказателното поле, но Ерера изби.

Картината се промени през второто полувреме, когато колективните грешки в защитата на домакините помогнаха на противника да вкара три гола.

Гостите откриха в 50-та минута. Трипиер центрира, а Фил Джонс не успя да се справи с Хари Кейн, който с глава прати топката в левия ъгъл на Де Хеа.

Преднината на Тотнъм бе удвоена в 52-ата минута. Ериксен от фланга насочи топката към точката на дузпата и Лукас Моура с хубав удар от движение бе точен.

Така великият план на Моуриньо се провали и португалецът направи смени, с които промени постройката в опит да обърне хода на мача. Наистина, между 60-та и 65-та минута Юнайтед натисна, а Линдегард и Линдельоф пропуснаха. 

В 67-ата минута Спърс можеше да стигне до трети гол, но Де Хеа успя да спаси чудесния удар на Али от няколко метра.

Крайният резултат бе установен в 84-та минута. Моура бе изведен в наказателното поле и след като преодоля Крис Смолинг, окончателно довърши домакините.

  Сподели
549