Сити с първи загубени точки през сезона


Н. Гавазов

Сити с първи загубени точки през сезона

Действащият шампион на Англия в лицето на Манчестър Сити загуби първите си точки през новия сезон още в третия кръг от кампанията. Колективът на Хосеп Гуардиола гостува на Уулвърхемптън и завърши при резултат 1:1. За разлика от друг път, "гражданите"  не показаха най-добра игра в отбрана и допуснаха гол още през първото полувреме. Главният съдия обаче отмени попадението на "вълците" заради засада на Хименес след подаване на Жота.

Манчестър Сити реагира с мощни атакуващи действия, като резултатът от това бяха две греди след удари на Рахим Стърлинг и Серхио Агуеро. След това гостите отново се успокоиха, но запазиха териториалното си преимущество.

Характерът на мача не се промени и след почивката, но за разлика от първото полувреме, сега зрителите на "Молиню" видяха два гола от страна на 22-та. Колебливата игра на защитата на шампионите доведе до гол на домакините в 57-та минута. Едерсон спаси, след което последва корнер за "вълците", при който Вили Боли отправи топката във вратата - 1:0. Интересното е, че защитникът вкара топката с ръка, но реферът не забеляза това.

След  попадението домакините се дръпнаха назад, а Сити увеличи натиска, но заради липса на празни пространства, "гражданите" атакуваха без скорост. Все пак равенството бе възстановено в 69-та минута. Гюндоган изпълни наказателен удар, а Емерик Лапорт спечели битката с Боли и с глава прати кълбото за1:1.

В 77-та минута шампионите можеха да направят пълен обрат, но Патрисиу с крак изби топката. Гостите не се оказаха готови още да вдигнат оборотите и да довършат съперника, нещо повече, хората на Гуардиола намалиха темпото, а това запази равенството до края на мача.

  Сподели
539