Невил: Юнайтед няма да спечели титлата с тази отбрана


Н. Гавазов

Невил: Юнайтед няма да спечели титлата с тази отбрана

Футболният експерт Гари Невил е на мнение, че Манчестър Юнайтед няма да може да спечели Висшата лига на Англия докато не заздрави отбраната си. Напомняме, че вчера "червените дяволи" претърпяха поражение с 3:2 на гости на Брайтън, като трите попадения на "чайките" се случиха още до почивката. Централните защитници на Юнайтед в лицето на Виктор Линдельоф и Ерик Бейли се оказаха абсолютно безсилни срещу атаките на домакините и така Юнайтед записа първа загуба през новия сезон.

Невил е на мнение, че с подобна защитна линия Юнайтед няма как да претендира за титлата през новия сезон.

"Най-важното, което се искаше от Юнайтед в тези два мача е просто да победи. Както казах преди началото на сезона, всяко едно поражение срещу Лестър или Брайтън ще сгъсти облаците над "Олд Трафорд".

Още преди първата среща стана ясно, че Юнайтед има нужда от още един-двама авторитетни централни защитника.

Според думите на Жозе Моуриньо, той е предоставил на клуба своите цели, но никой не е получил. Кой знае поради каква причина. Може би те са се оказали прекалено скъпи. Може би не подхождат на философията на клуба. А може би играчите не да били достъпни.

Когато Юнайтед никого не купи от този списък и остана с предишните централни защитници, бе ясно, че те ще се окажат под много голям натиск.

Когато твоят клуб в публичното пространство разсъждава за играчите, които не притежава и за футболистите, които иска да покани на опредени позиции, това е най-лошото нещо за играчите в съблекалнята.

Дали това да увереност на наличните футболисти? Не особено. Срещу Брайтън видяхме, че Ерик Бейли и Виктор Лидельоф недостатъчно вярваха в себе си. Или просто не са достатъчно добри. Истината е някъде по средата. Според мен, те за централни защитници втора ръка. Всичко щеше да е наред, ако заедно с тях действаха Джон Тери, Рио Фърдинанд или Неманя Видич.

Говорейки по този въпрос, аз и себе си мога да определя като централен защитник втора ръка. Проведох много мачове за Юнайтед като централен защитник, но винаги съм имал нужда от силен партньор, иначе щеше да ми е много трудно заради недобрите физически данни.

Понякога може малко да се объркаш, но тези двамата се бъркаха през целия ден. И подобни неща се случват прекалено често.

Не се опитам да ги оправдая. Те инвестираха 120 милиона паунда в тези четиримата защитници. В добавка имат най-добрия вратар в света, за това спокойно може да кажете, че те сериозно са инвестирали в укрепване на отбраната и последния рубеж.

Но те все пак са недостатъчно добри. Колективно не са добри и не са достатъчно добри индивидуално.

Трябва да хвърлите всички мисли, че достатъчно сте инвестирали в тази зона. Ако Тоби Алдервейрелд и Хари Магуаър са достъпни и трябва да се вземе решение, то на мястото на Манчестър Юнайтед ти просто трябва да идеш и да ги купиш, колкото и да струва това.

Когато гледам каква двойка централни защитници имаше Моуриньо в Челси, аз виждам сила и мощ. Той няма това тук.

Това е третата му година в клуба и аз мисля, че е много разстроен  от това, че не е получил подкрепа на трансферния пазар. Не бива да оставяш своя дом построен на 3/4-ти. Трябва да го завършиш, да приключиш със строителството. Вече след това можеш да започнеш да мислиш за продажба или за наем, защото твоят наполовина построен дом на никого не е нужен.

На него са му нужни допълнителни инвестиции. Това е очевидно и клубът трябва да го подкрепи, защото не бива да прекъсваш процеса на половината път. Те трябва да стигнат до края.

Ситуацията ще се подобри, Юнайтед ще стане по-силен и срещу тях трудно ще се играе. Не мисля, че те ще завършат в топ 4, но топ 4 исторически никога не е била летва за Юнайтед. Те винаги са гонели титлата. В момента титлата изглежда малко вероятна. Разбира се, сезонът сега започна, но никак не прилича Юнайтед да се бори за титлата в това си състояние. Отборът даже не е близо до титлата.

Забравете всичко останало, тази четворка защитници не е добра за спечелване на титлата във Висшата лига. Нека да започнем и да завършим с това.

Те имат най-добрия вратар в света, силна полузащита в лицето на Пол Погба, Неманя Матич и Фред, отпред са Ромелу Лукаку, Антони Марсиал, Алексис Санчес, Маркус Рашфорд, Джеси Лингард, Хуан Мата. Те имат много добри играчи.

Но подобни проблеми с четиримата защитника винаги ще има и те постоянно ще допускат голове. На тази четворка не и достига авторитет и в това е проблемът.

Жозе Моуриньо познава отборите,  които са печелили Висшата лига и знае за спечелените титли в различните страни. Той знае, че фундаментът на успеха е добрата отбрана", заяви Невил

  Сподели
509