Адамс: Не знам какво е правил Емери тези 6 седмици


И. Ангелов

Адамс: Не знам какво е правил Емери тези 6 седмици

Легендата на Арсенал Тони Адамс постави под въпрос работата, свършена от мениджъра Унай Емери след пристигането му това лято на мястото на Арсен Венгер начело на състава на "артилеристите". В откриването на кампанията тимът се представи изключително посредствено срещу шампиона Манчестър Сити в загуба у дома с 2:0.

"Това си беше същото представяне. Аз бях разочарован и тъжен. Идвайки след Арсен, който винаги играеше отворен атакуващ футбол, аз очаквах новият мениджър да почисти играта. За последните 10 години ние допускаме голове, леки голове, особено на гости.

"Аз исках той да включи новия вратар Бернд Лено, да разнообрази четворката в защита, да сложи пред нея двама полузащитници и да запази суха мрежа. Ситуацията си плаче за това. Но не го видяхме. Аз мисля, че той обърка селекцията на много места.

"Неговите трима най-добри играча бяха резервите. Не зная защо не започна с тях. Не виждам как ще върне отбора в битка за титла. Не знам какво е правил той през последните шест седмици. Той използваше ротация и даваше време на всички играчи. В предсезона имаше някои добри резултати.

"От първата минута, на негово място, аз щях да наложа мой вратар, моя защитна линия и двама пред нея да я пазят. Щях да искам солидна основа, защото това липсва в последните 10 години. Той имаше 6 седмици в предсезона, но не сработи. Всички фенове на Арсенал в страната искат да се цели в титла, но в момента не сме изобщо близо до това."

  Сподели
424