Погба: Трябва да съм пример


И. Ангелов

Погба: Трябва да съм пример

Капитанът на Манчестър Юнайтед Пол Погба обяви, че се е учил от легендарните капитани на тима преди него за поведението си на терена и извън него. Пред официалната страница на Юнайтед след победата на старта на сезона във Висшата лига, в която Погба вкара гол, той каза:

"Когато бях тук преди, капитан беше Рио Фърдинанд. Патрис Евра беше капитан. Майкъл Карик беше капитан. След това отидох в Ювентус и там капитан беше Киелини, и Буфон беше капитан.

"Аз винаги съм обичал клуба. Играл съм в академията, играх за първия отбор и това е мечта. Сега това е дори по-голяма мечта да нося тази лента, заради нейното минало - играчите, които са играли тук и са носели това. За мен, когато имам това на ръката си, аз получавам увереност от феновете, те ми помагат. Моите съотборници също, и аз искам да им дам любов и добри представяния на терена.

"Очевидно, ако аз мога да покажа пример за играчите, ако мога да ги натискам и те мен, и ако ми вярват, всичко ще е по-лесно. Това не е само лента. Аз винаги съм разговарял със съотборниците. Сега не е все едно изведнъж трябва да работя повече, защото съм капитан. Не, трябва просто да съм себе си и да правя каквото мога и каквото зная, че мога."

  Сподели
442