Гробелаар: Кейта е по-завършен от Канте


И. Ангелов

Гробелаар: Кейта е по-завършен от Канте

Иконата на Ливърпул Брус Гробелаар коментира, че новият полузащитник на тима Наби Кейта е по-завършена версия на звездата на Челси Н'Голо Канте, като сподели мнението си, че само този футболист в света е достоен да носи номера, оставен от Стивън Джерард.

"Аз наистина вярвам, че това е единственият човек, който може да вземе този номер 8 от Стивън Джерард - той е перфектният играч за тази позиция. Стиви Джи беше брилянтен играч, който завинаги ще бъде помнен като страхотен служител и посланик на клуба.

"И Кейта е единственият човек, на който аз бих дал тази фланелка с надеждата да повтори постиженията на Стивън. Той е красив играч и вече виждам знаци, че той ще има голямо влияние над Ливърпул този сезон и в идните години. Юрген Клоп показа страхотен поглед в уменията му и потенциала за развитие. Той действаше бързо и подписа с него, като го остави в Лайпциг миналата година.

"Аз съм сигурен, че той ще се подобри дори повече и ще се впише в тима. Гледах го в предсезонните срещи и той беше абсолютно брилянтен.Сравних го с Канте, който е топ играч. Но с Канте, ти получаваш това, което виждаш. Той ще те преследва и ще вземе топката. 

"Кейта ще те преследва, ще вземе топката, след това ще стигне до полето и ще вкара или ще покаже умение като Филипе Коутиньо да създаде положението с асистенция. Няма спор, че той е завършен играч и е перфектен заместник на Стиви Джи.

"Когато Коутиньо напусна за Барселона аз бях притеснен, но след като стигнахме финал в Шампионска лига аз вече не съм обсебен от него. Гледам статистики. Когато Коутиньо е в отбора, не печелехме толкова срещи, колкото без него, така че сметнете. Може би той играе индивидуално и искаше да се покаже. Но без него играем по-добър стил на футбол."

Днес Ливърпул започва кампанията с Уест Хем във Висшата лига.

  Сподели
368