Клоп отрано знаел за Джан


Н. Гавазов

Клоп отрано знаел за Джан

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че от няколко месеца е знаел за предстоящото напускане на полузащитника Емре Джан. Напомняме, че футболистът се отказа от нов договор с "червените" и по-рано през лятото премина в Ювентус като свободен агент. Клоп до последно говореше, че има вероятност за подписване на нов договор с Джан, но на практика специалистът от много рано е разбрал, че трябва да търси заместник на Джан.

"Ние винаги сме имали и до момента имаме добри отношения. Нямам никакъв проблем, ако играчите напускат. Единственият проблем се отнася до клуба, който иска да получи пари: "Подпиши и ще те продадем". Но това не бе реалистично.

Между мен и Емре никога не е съществувал проблем. Той вече е на 24. Понякога пред теб възникват жизнени цели, за да поиграеш в друга страна - "Проведох четири години в Англия, а сега искам да играя в друга страна".

Защо не? Той е играч от топ ниво и се отправи в клуб от топ ниво. Всичко е добре.

Достатъчно от рано разбрахме, че неговото напускане е напълно възможно. Ние съставихме план по този въпрос. Нямаше смисъл да обявяваме за предстоящата раздяла в хода на сезона. Ако през март бяхме казали ма хората, че той си заминава на 100%, тогава всички щяха да говорят, че той повече не се раздава за отбора.

Но аз знаех, че Емери се раздава без остатък.  Той отчаяно искаше да играе в последните мачове. Това успя да го направи едва в последния, при това не бе в добро състояние заради своята травма. Сега се намира в Торино, ние сме тук и всичко е добре", заяви Клоп.

  Сподели
431