Мърфи: Никой от новите на Ливърпул няма да попадне в стартовия състав на Сити


Н. Гавазов

Мърфи: Никой от новите на Ливърпул няма да попадне в стартовия състав на Сити

Бившият полузащитник на Ливърпул Дани Мърфи е на мнение, че нито едно от новите летни попълнения на "червените" няма да намери място в стартовия състав на Манчестър Сити. През този трансферен прозорец Ливърпул похарчи над 170 милиона паунда за привличането на Алисон, Наби кейта, Фабиньо и Джердан Шакири. Всичко това доведе до подсилването на всички линии на мърсисайдци и сега повечето специалисти определят отбора на Юрген Клоп за главен конкурент на Манчестър Сити в борбата за титлата във Висшата лига на Англия.

Мърфи обаче е убеден, че новите попълнения на Сити отстъпват на звездите на Сити и за това Клоп трябва да прояви своя треньорски талант.

"Фабиньо, Кейта, Алисон - всички те са много добри футболисти, увеличават дълбочината на състава и добавят конкуренция в своите позиции, което би трябвало да подобри играта, но дали някой от тези играчи може да попадне в стартовите 11 на Сити?

Определено Салах и Ван Дайк ще намерят място в състава на Сити. Що се отнася до останалите, те трудно ще попаднат там.

Невъзможно е твоята трансферна стратегия да бъде насочена към покупката по-класни играчи от Сити. Няма как да купиш по-добър футболист в полузащита от Де Брюйне, за това борбата трябва да се води иначе.

На мен ми харесва, че Клоп купи качествени играчи именно тогава, когато бе нужно това. Сега в тима има отлична конкуренция, а те оформиха своите трансфери много рано.

Шакири също е добра покупка за тези пари. Той добре се представи на Световното и ще добави конкуренция. Ливърпул добре работи и може би ще се доближи до Сити", заяви Мърфи.

  Сподели
438