Реднап: Ливърпул е реален претендент за титлата


Н. Гавазов

Реднап: Ливърпул е реален претендент за титлата

Експертът Джейми Реднап е на мнение, че Ливърпул прекрасно е работил на трансферния пазар и сега е готов да се изправи срещу Манчестър Сити в борбата за титлата във Висшата лига на Англия. През тази календарна година "червените" наистина проявиха голяма активност на трансферния пазар, обновявайки световните рекорди по най-скъп вратар и защитник. До момента клубът похарчи над 170 милиона паунда, но по-важното е, че Юрген Клоп уцели точните трансфери, мощно повишавайки качеството на всички линии в отбора.

Реднап е на мнение, че Ливърпул е направил всичко необходимо, за да бъде конкурентен в надпреварата за титлата.

"Нещото, което ми харесва в Ливърпул е това, че те не си затварят очите пред собствените проблеми, а се стараят да ги решават. Клоп не е глупак.

Той знаеше, че има нужда от вратар и достатъчно рано направи тази покупка. Те знаеха, че им трябва подсилване на отбраната и купиха най-добрия - Ван Дайк. Той им излезе 70 милиона паунда, но предполагам, че сега би струвал много повече. Той великолепно се вписа в четворката защитници и заедно с него сега всеки един от отбраната изглежда много по-добре.

Ливърпул все пак ще допуска голове, това няма как да бъде избегнато, защото е следствие на начина им на игра. Те толкова много са съсредоточени в атака, че понякога оставят огромни пространства в средата на терена и който и да играе в тази зона, на него му е трудно. Но именно такъв футбол всеки иска да гледа. Мисля, че ще е удоволствие да се гледат Манчестър Сити, Ливърпул и Тотнъм през този сезон.

Разбира се, на теб ти се иска да спечелиш нещо и всяка година мениджърите са под голям натиск. Един-два лоши сезона и всичко може да приключи за теб. На мен ми харесва натискът, под който се намира Клоп, в момента те изглеждат като истински претенденти за титлата.

Извършвайки тези покупки, аз не знам кого още могат да привлекат. Изглежда, че постоянно купуват, но Клоп прави звезди от тези играчи и с помощта на тях побеждава. Всичките му играчи ще струват много повече, отколкото сега.

Те са под голям натиск, но това е позитивен натиск.

Няма смисъл да започваш сезона, без да мислиш, че няма да спечелиш титлата, да се отчайваш и жалваш, да проваляш предсезонния период - точно това гледаме в Манчестър Юнайтед сега.

В лицето на Клоп виждам мениджъра, който вярва в своя шанс. Те биха Сити в три от четирите си мача с тях, а сега имат и добър вратар.

Погледнете какъв ефект предизвика в Сити новият вратар, а сега Ливърпул получиха Алисон. Вярно е, че много се потрудиха да го имат, но това ще даде ефект", заяви Реднап.

  Сподели
424