Лукаку се изправи в защита на Моуриньо


Н. Гавазов

Лукаку се изправи в защита на Моуриньо

Нападателят на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку е на мнение, че хората са си изградили грешно впечатление относно мениджъра Жозе Моуриньо. По време на предсезонния период португалецът излъчва огромен негатив, постоянно оплаквайки се от отсъствие на играчи, недостатъчно подсилване на отбора и от краткия трансферен прозорец. Освен това Жозе подложи на критика Антонио Валенсия и Антони Марсиал и поиска от Ашли Йънг да съкрати отпуската си, за да е готов за първия мач с Лестър. Мениджърът дори се оплака от съдиите по време на американското турне, заявявайки, че организаторите са наели бейзболни съдии, които в последния момент са разбрали, че ще ръководят футболни мачове.

Лукаку обаче побърза да застане в защита на Моуриньо. Белгиецът никак не е съгласен с мнението, че Жозе има отвратителен характер.

"Хората трябва да разберат, че ние играем тази игра не за това да губим. Ние играем тази игра, за да побеждаваме.

Когато ти губиш, тогава започваш да се ядосваш. Той е такъв човек, че отдалече му личи, когато е разстроен. Но трябва да се приеме това, защото той е треньор и като такъв иска да побеждава.

Ако вие не можете да се примирите с това, тогава не му задавайте въпроси, защото той няма да скрие своята индивидуалност за да ви се хареса и да произведе добро впечатление на публиката.

Приятно е да играеш за него. Виждам в него съвършено друг човек, той действително има класата. Ние се шегуваме помежду си. Той ми дава съвети, пуска забавни клипове и прави подобни неща. Той е много привързан към семейството си. Такъв го познавам аз", заяви Лукаку.

Напомняме, че по-рано стана известно, че португалецът е фаворит на букмейкърите за първо мениджърско уволнение през новия сезон във Висшата лига на Англия. Основните причини за тези предположения са третия сезон на Жозе на "Олд Трафорд", както и неприкритата  нервност на наставника на Юнайтед.

  Сподели
496