Фабрегас обяви официално своето решение


Н. Гавазов

Фабрегас обяви официално своето решение

Полузащитникът на Арсенал Сеск Фабрегас направи изявление относно своето бъдеще, в което капитанът на „артилеристите" се извини на запалянковците и обяви, че остава на „Емирейтс" и през следващия сезон. Както е известно, талантливият полузащитник бе свързван през лятото с Барселона. Шампионът на Испания направи предложение за закупуването на своя възпитаник, но получи категоричен отказ. Мениджърът на лондончани Арсен Венгер бе твърд в своята позиция за Сеск и в крайна сметка успя да запази играча си.

„Най-напред искам да се извиня пред феновете за това, че не обявих своето бъдеще по-рано. Но аз до последно не знаех какво ще бъде то. Не мога да кажа, че преминаването ми в Барселона не е привлекателно за мен. В този клуб аз научих моя футбол, това е родният ми град където имам приятели и където е семейството ми. Малко са играчите по света, които биха отказали да играят за Барселона", заяви Фабрегас пред журналисти на специална пресконференция.

„Много разговарях с Венгер - лично и по телефона. Няма да кажа точно какво си говорихме, но Барселона ми отправи две предложения и двете бяха отклонени. Аз съм професионалист и ще поясня, че Арсенал има пълно право да не ме продава", продължава капитанът на лондончани.

„Аз съм и оставам играч на Арсенал и това ще знам когато излизам на терена. Очаквам с нетърпение началото на новия сезон", завършва Фабрегас.

 

  Сподели
123