Моуриньо е фаворит за първо мениджърско уволнение във Висшата лига


Н. Гавазов

Моуриньо е фаворит за първо мениджърско уволнение във Висшата лига

Жозе Моуриньо от Манчестър Юнайтед стана фаворит на букмейкърите за първо мениджърско уволнение през сезон 2018/19 във Висшата лига на Англия. Новината е много изненадваща, още повече, че сега дори не е август, а до старта на кампанията има повече от десет дни.

Впрочем, в предположенията на букмейкърите, които са едни от най-чувствителните към кадровите промени в клубовете, има резон.

Както е известно, Моуриньо никога не се е задържал за повече от три години в своите предишни клубове, а предстоящата кампания ще бъде трета за Жозе на "Олд Тарфорд", което е една от причините за това предположение.

Не по-малко важно за сегашния предсезонен период е, голямото количество жалби от страна на Моуриньо, което е несвойствено дори за известния с постоянното си мърморене и претенции португалски специалист. И с просто око се вижда колко силно е раздразнен Жозе - мениджърът вече нападна Антони Марсиал, който замина за раждането на детето си, след това отправи намек за предсрочно прекратяване на отпуската на Ашли Йънг, а не се размина с критиките и Антонио Валенсия.

Последните жалби на Жозе бяха след мача с Ливърпул, в който двата отбора играха с третите си състави, но изглежда, че загубата с 4:1 накърни самочувствието на португалеца и стана повод да поиска по-активна трансферна кампания от босовете си: "Иска ми се до добавя в състава поне двама играча, но ми се струва, че няма да ги получа. Може би ще получа само един футболист. Още преди няколко месеца дадох на ръководството списък от  петима играча, които ме интересуват. ще видим, дали ще подпишем с някой. Ще е хубаво, ако това е възможно. Ако ли не, тогава ще продължим да работим и да вярваме във футболистите, които имаме". Нервността на Жозе стана по-голяма, когато го попитаха, дали говори за подкрепления: "Това няма нищо общо с подкрепленията. Подкрепящи са Погба, Фелайни, Линдельоф, Рашфорд,  Джези Лингард, Неманя Матич, Антонио Валенсия. Това са подкрепления".

Както е известно, Юнайтед все още е без победа на американското си турне. "Червените дяволи" направиха три равенства, преди да бъдат разбити от един от основните си съперници във Висшата лига пред над 100 000 зрители в Мичиган.

  Сподели
556