Индийски милиардер купува Блекбърн


Н. Гавазов

Индийски милиардер купува Блекбърн

Бизнесменът от Индия Ахасан Али Сиед е готов да похарчи 300 милиона паунда за да закупи Блекбърн, съобщава новината The Telegraph. Сиед, който оглавява бахрейнско - швейцарската инвестиционна компания Western Gulf Advisory, е направил официално предложение да стане собственик на клуба, а общата сума на сделката може да достигне 300 милиона паунда.

Милиардерът, чието състояние се оценява на около 8 милиарда паунда е готов да изкупи всички дългове на клуба, които са в размер на 20 милиона паунда и да вложи значителна сума в развитието на юношеската академия. Той е амбициран да привлече и класни изпълнители на „Иууд Парк" с което да усили отбора на Сам Алардайс и да превърне Роувърс в един от водещите клубове на Острова.

Миналия сезон Блекбърн завърши десети във Висшата лига на Англия, но той има самочувствието, че е един от четирите клуба, печелили титлата, откакто Висшата лига носи това име. Другите три са Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси.

Важна причина индиецът да желае да купи Блекбърн е фактът, че в града живеят значителен брой негови сънародници. До сделка обаче едва ли ще се стигне по-рано от септември, а това значи, че трансфери ще може да се правят чак през януари, когато е зимният трансферен прозорец. Освен това индиецът ще бъде проверяван от ръководството на Висшата лига. По-рано друг сънародник на Сиед прояви интерес към Блекбърн - бизнесменът Саурин Шах.

Ако сделката стане факт, Роувърс ще бъде десетия английски клуб, който ще попадне в чужди ръце. Останалите са Арсенал, Астън Вила, Бирмингам, Фулъм, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Съндърланд.

 

 

  Сподели
103