Манчини: Нормално е да похарчим толкова много пари


Н. Гавазов

Манчини: Нормално е да похарчим толкова много пари

В момент на остра финансова несигурност за футболните клубове от цял свят, Манчестър Сити очевидно не се притесняват особено и са встрани от тенденцията на затягане на коланите. След като се провали да постигне участие в Шампионската лига, от Сити отново отвориха чековата книжка и докараха във Висшата лига на Англия някои играчи от световна класа, като Давид Силва, Жером Боатенг, Яя Туре и Александър Коларов.

Това означава, че откакто шейх Мансур е поел клуба през август 2008 година, за трансферни такси е похарчил 284 милиона паунда ( 339 милиона евро), което го прави единственият отбор в Европа, готов напълно да приеме предизвикателствата на трансферния пазар. Мениджърт Роберто Манчини не отрича този факт, но признава, че няма друг начин по който отборът може да бъде подсилен.

"Разбира се, че похарчихме много пари. Това се вижда от всички, но погледнете отборите, които в последните години печелят Висшата лига, Серия А или Примерата - те също харчат много пари. Това не е нещо ново и без него не може", заяви Манчини в интервю за The Telegraph.

"Трудно е да се печелят трофеи, ако не се инвестира в добри играчи и не се подсилят зоните, които имат нужда от укрепване. Това всъщност направихме това лято", завършва италианският специалист.

 

  Сподели
139